Vrijwilligerswerk op Sablou in Fanlac

Onze eerste stop een schot in de roos

Tijdens onze sabbatical willen we niet alleen liggen op het strand, surfen en boekjes lezen (wel voornamelijk overigens;) maar ook de handen uit de mouwen steken, nieuwe dingen leren en mensen ontmoeten. En daarmee was onze eerste stop meteen een schot in de roos. 

Boom omzagen

We kregen vanuit Wijk aan Zee een tip om eens te kijken op sablou.nl en contact op te nemen met Joop. Alleen al het mailcontact met Joop ging soepel en relaxed. Dat was een mooie voorbode op de weken die zouden volgen. Want Joop blijkt ook in levende lijve super soepel en relaxed te zijn. Vanaf het eerste moment voelden we ons welkom en op ons gemak (wij alle vijf).

We hadden de afspraak om samen (Dennis en ik) zo’n 20 uur per week te werken. Zelfs de kinderen kregen klusjes en dat vonden ze geweldig. Samen onkruid wieden, tafels verven en werken in de moestuin. Maar ook de grote mensen kwamen aan hun trekken. Want wanneer zit je nou op een tractor? Wanneer zaag je nou een boom om? En ben je ooit wel eens met een frees door je tuin gegaan? Of je nu je moestuin-skills wilt verbeteren, wilt leren renoveren of een boom wilt omzagen, op Sablou krijg je de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren. Dennis zag er nog het meest tegenop om weer te vertrekken. Die heeft echt de tijd van z’n leven gehad, op de maaimachine, met de kettingzaag en op de tractor. 

Geïnspireerd  

Eten 'bij Gonda' was een groot feest. Alle bordjes leeg (zelfs twee keer opscheppen!) en Gonda heeft Louie en Yessie zelfs geïnspireerd om later een eigen restaurant te beginnen, uiteraard in Wijk aan Zee… Ook hebben we tijdens Pasen een heerlijke Paasbrunch gehad. Alles was lekker! En eieren zoeken op het landgoed is weer eens wat anders dan eieren zoeken in onze achtertuin 😉

De stilte...

Had ik al gezegd dat de omgeving prachtig is? ‘s Avonds kwam het bos tot leven en hoorden en zagen we dassen en uilen. Maar als ook die gingen slapen, was het echt doodstil. Onvoorstelbaar als je in Nederland woont… Wat een rust! Hoewel alles tijdens ons verblijf dicht was (strenge lockdown) hebben we wel kunnen zien dat de omgeving prachtig is met middeleeuwse stadjes en prachtige natuur.

Doe mee!

Wil je eens uit je dagelijkse sleur en achter je computer vandaan? Chateau le Sablou is echt een aanrader! Zie het als een ‘doe-vakantie’ met een fijne mix van dingen doen of maken en vakantie vieren. Wij waren er vijf weken en hebben ons enorm vermaakt. Kortere en langere verblijven zijn ook mogelijk of zelfs met een grote groep. Meer informatie over vrijwilligerswerk op Sabou vind je hier. En mocht je op zoek zijn naar een trouwlocatie? Check dit dan eens...

We komen tijdens onze sabbatical zeker terug, want Sablou en de vaste bewoners zitten in ons hart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *